26 juli, 2008

Grön bulgursallad och linskräm

Väl framme i huset är det inte någon latmanssemester. Det ligger lager och åter lager med murbruk, träbitar och annat som blir kvar när man gör en omfattande renovering. Hela dagen har vi röjt delar från tegel, lekasten, träbitar och massor av spik.

Snabbt in i köket plockade jag fram bulgur från gårdagen för att göra en sallad. Perfekt, mättande och enkel sommarmat. Felläsning i receptet gav den här kryddgröna salladen. Kryddorna skulle varit i en kycklingbiff. Att köpa kyckling skulle ta tid som inte fanns, så tillbehöret blev en burk tonfisk och färska tomater. Till det gjorde jag en linskräm som jag säkert kommer att göra igen. Inga exakta mått utan här får man smaka sig fram.

Bra tips i boken var att koka dubbel sats bulgur och spara några dagar. (Boken är Klaras goda GI-dagar).

Grön bulgursallad
2 dl bulgur
massor med
persilja
gräslök
timjan

Koka bulgur i lätt saltat vatten 10-12 min på svag värme. Ca 1 dl per person går åt. Häll av överflödigt vatten. Låt kallna. Hacka alla kryddorna fint. Smaksätt salladen med salt och peppar.

Linskräm
kokta röda linser
olja
vinäger
salt
peppar

Mixa eller mosa linserna med lite olja. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

1 kommentar:

Kristina Eriksson sa...

Grattis i efterskott du med! Många sommarhälsningar från Kristina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...