30 april, 2008

Vattenbad

Vad jag blir irriterad på TV-kockar när de gör saker som är uppenbart uppåt väggarna. Att ställa in en sås att svalna i kylen är direkt dumt då det höjer temperaturen och andra livsmedel inte mår särskilt bra av det. Det är ju grundläggande saker som man lärde sig redan på hemkunskapen. Sås kallnar snabbt och lätt i vattenbad.

5 kommentarer:

Nässelblom & choklad sa...

Jamen visst - det är ju självklart! Tack för rapport från Matmässan, mycket kul att upptäcka verkar det som. Ha en riktigt skön helg!

Hexmaster sa...

Hur mycket höjs temperaturen? Gör det någon skillnad?

Pernilla sa...

Dessutom drar kylskåpet mer energi om man ställer in varma varor i det.

Daniel Roos sa...

Vilken läxa till alla kockar :-) ha en trevlig valborg Kinna mvh Daniel

Kinna sa...

Nässelblom - ha en skön helg själv!
Hexmaster - det beror säkert på hur stor bytta man sätter in och hur stort kylskåp man har. Har man som hemma hos oss ett helt rum som kyl så är det ingen fara. Du får väl mäta hur det är hemma hos dig. =)
Pernilla - klokt.
Daniel - Ha en skön valborg själv!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...