25 mars, 2008

Våffeldags på vårfrudagen

Har du inte lagt upp våffelbilden än? Det är mamma Märtha som ringer och hon sitter hemma vid sin egen nyinköpta MAC. Det är med ett leende som jag svarar att jag inte hunnit. Jag tycker det är så underbart att hon, som snart fyller 70 år, just håller på att lära sig hur hon ska kolla min och Elinas blogg eller läsa Expressen och kollar vädret till oss innan vi sätter oss i bilen och drar iväg till Stockholm.
Vi skypar på kvällarna, jag i Stockholm, Elina i New York och Märtha från landet utanför Linköping. När vi skypar och kör gruppsamtal, hör vi hur klockan slår varje kvart i matsalen. Då är det som om vi skulle sitta tillsammans därhemma och jobba. Vi skickar dokument emellan oss läser texter och kommenterar. Vilken fantastisk värld vi lever i så att det går att jobba på det här sättet på distans. Sedan har vi pappa som alltid varit en datakille. Redan 1980 köpte han sin första dator - då till en smått fantastisk summa. Det har blivit några fler sen dess och han utbyter kunskaper med oss framför tangentbordet men ingen slår honom i matchen kring siffror och bokföringssystem. Även han skypar med lillasyster och chattar. Pappa är snart 78.

Våffeldags ja. Här kommer ett bra recept. Med mineralvatten eller kanske t o m snö blir det lite extra frasigt. Våffelmix är hästlängder ifrån ifråga om både smak och konsistens. Det här kan jag varmt rekommendera om man ändå ska ställa sig och grädda några laggar.

Frasvåfflor
6 dl tjock grädde (gärna sur)
2 dl kallt vatten, mineralvatten eller snö
5 dl vetemjöl
3 msk smält margarin
salt
socker

Blanda samman alla ingredienserna. Låt stå och svälla en stund före gräddningen i våffellagg.
Serveras med sylt och grädde eller grädde och strösocker.

4 kommentarer:

Solan sa...

Visst är det härligt med datorer att de kortat avstånden så vi kan umgås mer. ha det gott i cybervärlden // Solan

Pernilla sa...

Ska det vara 2dl snö, eller 2dl smält snö om man väljer snöalternativet?
2dl snö blir ju väldigt mycket mindre än 2dl vätska när det smälter.

Åsa sa...

Kul! Där ser man. Tänk vilka olika ingångar vi alla har till datorer och Internet. En annan sitter här hemma med egen dator och Internet sedan endast 2 1/2 år tillbaka. Innan dess vart jag förpassad till bibliotek, datasalar och internetcafé. Det tar ett tag att hinna ifatt tekniken. Än finns oändligt mycket kvar att lära.

Kinna sa...

Pernilla - Det skall vara flytande mängd och nedskrivet brevid receptet står det att 2 1/2 dl snö blir 1 dl vatten till 1/2 sats dvs 3 dl vispgrädde.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...