23 mars, 2008

Bananglass

Ett par gamla bananer föranledde att det blev bananglass i köket. Jag har gjort om receptet och tillsätter essens istället för bananlikör. Essensen innehåller gult färgämne så glassen får en angenäm färg. För att få extra fluffig glass vispar jag vitan efteråt och blandar försiktigt ner. Då blir det bättre stadga i glassen och den kan smälta en aning vid servering utan att falla ihop helt.

Receptet är gammalt och kommer från en klasskamrat från högstadiet.

Bananglass (Eva)
(6-8 pers)
1,3 liters form
2 äggulor
1 ägg
1 ½ dl socker
½ dl bananlikör (1 tsk bananessens)
1 stor banan
3 dl grädde

Vispa äggulor, ägg med socker mycket pösigt. Smaksätt massan med essens eller bananlikör och mosad banan. Vispa grädden hårt och blanda ner den i äggsmeten. Vispa äggvita och vänd försiktigt ner i massan. Häll i en form. Frys minst i 4 timmar.

2 kommentarer:

Solan sa...

Vad gottigt det lät. Jag brukar göra dajmglass men detta var en intressant variant. Ska prova den snarast. Ha det gott // Solan

Kinna sa...

Den här är helt underbar. Jag hoppas du provar den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...