26 februari, 2008

Matåtervinning

Att slänga mat är något som knappt händer hemma hos oss. Det är sällan som vi har rester, men om man har det är det en konst att ta till vara på dem. Återvinning på sitt sätt. Stek t ex är kanske inte det mest skojiga man kan värma upp men som pytt i panna smakar det fågel. Samma sak med spagetti och köttfärssås. Finfördelad spagetti med sås som bas och en omelett smet över blir väldigt gott. Jag skulle tro att mamma uppfann det när vi var små. Så typ en bondomelett fast på italienska.

Pytt i panna
lök
rester av kött (stek etc
kokt potatis
gräddsås

Hacka lök fint. Tärna kött i små kuber och potatis i något större bitar. Fräs smör och låt löken få lite färg i en stekpanna. Tillsätt kött och låt steka med en stund, därefter potatis. Till sist tillsätts sås för att få en krämig konsistens. Ibland gräddstuvas anrättningen, men det är inget jag själv gör.

Servera med stekt ägg och inlagda rödbetor.

3 kommentarer:

Daniel Roos sa...

Hej Verkligen kul att du gillar mina grejer. Tycker din sida är trevlig och verkar ha många besökare också, det är alltid kul :-) må so gott mvh Daniel

Kinna sa...

Daniel - jag hoppas att jag kan smaka dina grejer på plats nästa gång. =)

Daniel Roos sa...

Ja det skulle vara jätta kul :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...