08 februari, 2008

Lax med improviserad äppelsallad

Hela veckan har vi haft meny planerad och självklart trodde jag att allt fanns hemma, men ack nej. När det inte finns ork att springa ner till affären så blir det improvisation. Den här gången ovanligt lyckad sallad där det mesta är utbytt mot vad som fanns i originalreceptet. Att det går snabbt att laga till gör inte saken sämre.

Lax med äppelsallad
4 pers
4 bitar lax eller laxschnitzlar
2 äpplen (jag valde svenska syrliga)
1 stjälk selleri
1 medelstor rödlök
ca 1 dl gräddfil
1 tsk strösocker
2 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
curry (vid servering)

Skala och kärna ur äpplena, strimla fint. Skala löken, halvera och skiva. Förväll ca 30 sek i kokande vatten. Häll i durschslag och kyl med kallt vatten. Hacka sellerin fint. Blanda allt med gräddfilen, smaka av. Salta laxen och halstra den. Jag föredrar den lite rå inuti men då måste laxen varit frusen. Servera med salladen och strö över curry.

Kokboken föreslog servering med bröd och ris men vi skippade det och åt lite god ost efterråt istället. Några kalamataoliver slank ner medan maten lagades.

Andra bloggar om , ,

2 kommentarer:

Nässelblom & choklad sa...

Låter väldigt gott det här. Ibland är det bra att inte ha allt hemma, då föds nya idéer. Trevlig helg!

Kinna sa...

Trevlig helg själv!!=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...