08 januari, 2008

Rödkålssallad

Av den här salladen får jag inte nog. Den har ju funnits med ett par gånger men är så god att det tål att repeteras. Syrlig vinäger kombineras med söta äpplen och ger härligt tuggmotstånd. Använd matberedaren för att strimla allt riktigt fint så går den fort att göra. En sats håller sig i flera dagar.

Signes rödkålssallad
(7 pers)
¼ stort rödkålshuvud
3-4 rivna äpplen

Dressing
5 msk rödvinsvinäger
Drygt 3 tsk socker
1 ½ msk rapsolja
Salt
Vitpeppar
droppa citron

Strimla rödkålen fint. Riv äpplena med skalen på. Blanda dressingen och prova dig fram tills balansen mellan surt och sött är bra. Låt stå ett dygn. Salladen är utmärkt till viltkött.

Tips! Svenska äpplen har tunnare skal än utländska och då behöver äpplena inte skalas.

2 kommentarer:

Nässelblom & choklad sa...

Mums mums - den låter verkligen god. Får passa på när det finns rödkål! God fortsättning på det nya året!

Filibabba sa...

Mums, verkar jättegott och fräscht! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...