06 december, 2007

Vår bästa tid är nu

Glöm inte bort att skaldjur är bäst när vattnet är kallt och klart. Musslor är fantastiska att bara ånga med lite lök och vin på botten av en kastrull. Ett recept hittar du hos Svensk fisk. Själv lade jag till finstrimlade morötter och rotselleri för att göra det hela lite mera matigt. Utmärkt snabbmat en fredag kväll.

Tips är att äta musslorna genom att använda ett musselskal som en liten griptång och fiska ur nästa mussla med. Något jag lärde mig av någon omtänksam själ som såg hur jag satt och fumlade med en gaffel för att fånga läckerheterna.

4 kommentarer:

Lagers tabberas sa...

så ska de ätas med nyfriterad pommes frites också.

Kinna sa...

...och pommes kan man äta med majonnäs.

annamaria sa...

Ja det ser så underbart gott och mysigt ut. Hur gör man för att lära sig gilla dem då? Jag har verkligen försökt, kokt i vin och vitlök osv och haft välsmakande såser till, kokt härlig buljong till fisksoppan - men tugga på de små rackarna går inte tyvärr. Skulle så gärna vilja.

Kinna sa...

Annamaria - där kan jag inte hjälpa dig. Antingen gillar man eller så gillar man inte tror jag. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...