10 december, 2007

Miljövänlig rengöring

Usch, vi gjorde fisk i stekpannan sist säger Fredrik med avsmak och kastar en blick på grilljärnet*. Jo, vi halstrade lax och nu stinker den fisk. Ingen smak jag vill ha på min lövbiff. Järnet är redan varmt och bästa sättet (som jag lärt mig av mamma) är att använda vanligt salt för att få det rent. Med salt i den heta pannan gnuggar jag hårt med en rejäl bit hushållspapper tills dess att saltet mörknar och pannan känns fräsch igen. En sväng under vattenkranen och den är som ny.

Lövbiffen serveras med nyriven pepparrot och en äggula. Frasiga potatisklyftor är goda till. Vi har bänkat oss framför TVn och beundrar nobelmiddagens mat, pippi-långstrump-balett och vackra klänningar. Inte som en bal på slottet men vi njuter i soffan.

*OBS! Tipset gäller endast gjutjärnsstekpannor, inte teflonbelagda.

1 kommentar:

Mamma Mat sa...

Supertips med hur man kan rengöra gjutjärnsstekpannan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...