10 december, 2007

Hjortfärs

Första middagen med hjortkött är avnjuten. Fredrik lagade otroligt goda hjortköttbullar med gräddsås. Köttbullarna innehöll skorpmjöl, mjölk och ägg. Färsen blandades med lite fläskfärs för att bullarna skulle få mjukare konsistens. Gräddsåsen smaksattes med viltkrydda.
Till detta serverades potatismos och mormors inlagda ättiksplommon. Plommontillbehöret kan bytas ut mot gelé, inlagda gröna tomater eller någon annan sötsur inläggning.
Överblivna köttbullar styckfrystes och det blir fler goda middagar framöver. Åh så gott!

, , ,

3 kommentarer:

annamaria sa...

Vad skönt att du också har skorpmjöl i dina bullar. Överallt så läser jag att man inte ska ha det. Jag gillar det och tycker det binder ihop fint.

Hannele sa...

Hjortfärsbiffar bjöd dom på skolan, med enbärssås. mums.

Kinna sa...

Skorpmjöl och eller potatis är ju gamla utdrygningsklassiker men gör också bullarna lite mjukare.

Enbär finns i viltkryddan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...