09 december, 2007

Flottyrmunkar

Fler diskussioner kring bordet. Idag var ämnet munkar och varifrån de fått sitt namn. Olika gissningar och det visade sig att gissningen på munkarnas tonsurfrisyr stämde.
Plus att jag har för mig att de inte gräddas inuti om de är för omfångsrika och det inte finns något hål i mitten. Därför har de sån form som de har. Friterade bakverk är f ö bland världens äldsta då det inte krävs ugn för att göra dem.

5 kommentarer:

annamaria sa...

Jag tror min näsa kan hitta en flottyrmunk på flera hundra meters avstånd....så gott.

Hexmaster sa...

Världens äldsta bakverk måtte väl ändå vara osyrad gröt som gräddas på heta stenar? Fritering kräver ingen ugn men däremot något kärl att fritera i, vilket nog inte var enkelt att åstadkomma innan man började med keramik.

Munkar: Ordet används ju även om "ohålade" munkar. "Liten uppöst bulle av vetedeg" enl. SAOB, håligheten kommenteras tyvärr inte.

Hade hoppats på en fascinerande förklaring av det motsägelsefulla ordet "raggmunk". ;-)

Örjan sa...

annamaria
"Så gott" - kanske om de är hemgjorda.
Men inte när det står en "munkbil" mitt på torget i min stad.
Den friterade oljedoften sprider sig tyvärr över hela torget och nästan till angränsande kvarter.
Jag tycker inte om det

Kinna sa...

Hexmaster - ah, du bloggar. Vad kul! Munkar kanske är flintskalliga när de är ohålade ;D

Hexmaster sa...

...Tänkte skriva något roligt om nunnor. Tror jag låter bli.

:-)

En blogg är utmärkt för allt jox man samlar på sig som varken passar till faktoider.nu eller papperskvarnen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...