12 december, 2007

Favorit i repris och nya grepp

Lite fräscha sallader så här i grårusktider skadar inte. Här är några favoriter.
Vintersallad med vitkål gillar jag skarpt men också Signes sallad med rödkål som verkligen är jättegod. Eller varför inte prova Nässelblom & Choklads tips på wokad rödkål som verkligen låter läckert. Kanske alternativ på julbordet till mera traditionella saker som brunkål, för principen sött och syrligt som smaksättare är densamma.

3 kommentarer:

Örjan sa...

Variant på rödkålssallad.
Finstrimlad rödkål + russin i bunke.
Spetsa gurk/picklesspad med extra vinäger + olja.
1-2 dl spad per kilo kål
Koka upp och häll hett över kålen.
Massera kålen. In i kylskåpet till nästa dag.
Fyll ut salladen med ex.vis purjo- och äppelskivor, bladpersilja,
Smaka av. Salt, peppar örtkryddor?

Kinna sa...

Örjan - tusen tack. Goda sallade kan man inte få för mycket av.

Nässelblom & choklad sa...

Nej, det är precis vad man behöver stärka sig med. Tack för goda tips och vad kul att du tipsar om min rödkålswok. God jul och gott nytt år till dig, Kinna! Kram Eva.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...