18 november, 2007

Toast och champinjonsoppa

Champinjonsoppa är gudomligt gott och lägger sig som len bomull i magen. Här är en mild variant som balanseras med sötma, sälta och aningens syra. Soppan serverades till lunch med en varm fetaost-avocado-toast som förrätt. Det kanske låter som en lite bisarr kombo på mackan men den var så god att vi gjort den mer än en gång.

Champinjonsoppa (mild)
4 pers
1 gul lök
300 g champinjoner
margarin
2 msk mjöl
5 dl vatten
1 ½ grönsaksbuljongtärning
1 ½ dl matlagningsgrädde
2 msk messmör
2 krm salt
1 krm vitvinsvinäger
Hacka lök och champinjoner. Fräs i margarin och låt vattnet dunsta bort. Pudra över mjöl och häll över vatten, buljongtärningen och låt koka upp. Tillsätt* matlagninggrädde och låt puttra. Smaksätt med messmör, salt och vinäger.

Fetaost-avocado-toast
rostat bröd
fetaost
avocado väl mogen
På en skiva vitt bröd som rostats placeras fetaost och värms i ugnen. Därefter skedas rumstempererad avocado ovanpå.

*Uppdaterat - creme fraiche är borttaget.

3 kommentarer:

lina sa...

Den där toasten låter inte fy skam!

Anonym sa...

Hej hej,
Hur mycket creme fraiche har du i?

Kinna sa...

Anonym - jag kommer inte ihåg. Tror att det ligger kvar från ett gammalt recept. Bättre att strunta i den helt. Jag tar bort i beskrivningen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...