18 oktober, 2007

Tomatsallad

Färgsprakande och något som hör hösten till är den här tomatsalladen skuren i oregelbunda bitar med tomater i gult, rött och skiftande mot grönt. Med lite citronolivolja, citron, salt, peppar och lite honung blev den sååå god. Jag använde ett vackert kryddsalt så några rosenblad och ringblommor smög sig också ner på tallriken. Sallad av den här typen serverar jag ofta som en förrätt då jag tycker att det är godare med varma grönsaker till varm mat och kalla grönsaker till kall mat. Ett tips som min syster hämtade i en gammal kokbok och något som jag följer alltsomoftast.

5 kommentarer:

Joana sa...

Honug i tomatsallad låter riktigt gott! Det måste jag prova!
Själv lagar jag ofta en tomatsallad med en god balsamvinäger, olja, basilika och salt och peppar.

Joana sa...

Glömde en viktig ingrediens, vitlöken.. :)

pipopp sa...

Du fångade med ord något jag inntuitivt tyckt, gjort och känt länge.
Kallt till kallt och varmt till varmt.

Gäster hos oss har ibland förundrats att jag som grönsaksivrare så sällan serverar just sallad till varmrätten.

Nu har jag ord så jag kan förklara känslan, tack.

Hanneles Christmas sa...

Det får mej att tänka på julen :)

Nässelblom & choklad sa...

Så enkelt och så fantastiskt gott när man har bra råvaror. Vackert blir det också med de olika färgerna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...