25 oktober, 2007

Spetsa till med lite god sprit

Passa på nu när det finns god frukt i affären och gör fruktsallad. På bilden har jag använt olika melonsorter, banan och druvor. Sockerlag görs med knappt så mycket socker som vatten kokas upp och får svalna medan frukten skärs i bitar. Spetsa sockerlagen med lite god sprit om du vill förhöja smaken. Jag använde en calvados men konjak eller något annat kan vara gott i. Prova med en liten mängd vid sidan av för att se vad du gillar. Annars kan man piffa till med en klick lösvispad grädde som är smaksatt med cointreau, drambuie eller dy, något som jag redan fick som barn då mamma piffade till söndagsefterrätten.

Andra bloggar om: Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

Frida sa...

Grädde smaksatt med dy låter lite väl innovativt i mina öron ;-)

Kinna sa...

Grädde med god likör a la drambuie är jättegott. Lite 70-talsvarning dock.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...