29 september, 2007

Tillsatser i maten ett hett ämne

Konstigt att vi inte tänkt på det förut. Vi har varit direkt aningslösa, NOT! Men nu tas det upp på bästa plats i tidning efter tidning. Tillsatser i maten. Senast i SvD igår skrevs om en ny bok som heter Den hemlige kocken av Mats-Eric Nilsson. Egentligen borde vi räknat ut för länge sen att tillsatser kan ge skadliga biverkningar, precis som mediciner kan. Men vi har valt att blunda för visst vill vi äta färskt bröd och andra saker långt efter det att de är tillverkade.

Det som jag tyckte var extra intressant är att det kan finnas samband mellan livsmedel med många tillsatser som hyperaktivitet och ADHD hos barn. Vad händer med oss vuxna? Konserveringsmedel och hela listan med E-tillsatser, vad ger det? Vad beror det på att vi är mer och mer allergiska för varje år? Kan det ha något samband? Tommy Svenssson på Utbildningscenter har listat alla möjliga tillsatser i maten som han i Corren beskrev som tveksamma. Hela artikeln var oerhört intressant tyvärr hittar jag den inte när jag googlar.

1 kommentar:

Hannele sa...

Och dagis och skolor är värst...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...