24 september, 2007

Säsongstips

Vill bara påminna om att det är krabb- och kronärtskockstider just nu och det gäller att passa på och njuta läckerheterna då de är som bäst. Tjingaling!

Min kära vän från västkusten mailade genast när hon såg vad jag skrivit.

Kinna, glöm inte att alla skaldjur är kanon nu och hela hösten, vintern - ju kallare vatten dessto bättre skaldjur. Räkor, blåmusslor, (havs)kräftor. Ät med gott bröd och enkel ailoi samt citron. Kram, C

9 kommentarer:

Sassy sa...

Och hummerpremiär!

Christina sa...

Ingenting - absolut ingenting (i matväg) går upp mot havskräftor. Och jag bor på fel sida :P

lumumma sa...

Kronärtskocka är så gott! Men jag har alltid undrat vad skillnaden jordärtskocka och kronärtskocka är ...

Kinna sa...

Jordärtskocka är knölar under jorden. Kronärtskocka ser ut som en stor vacker tistel. Båda är jättegoda. Av jordärtskockan gör jag gärna en soppa, kokar skockorna i buljong, mixar och tillsätter kanske något lite creme fraiche eller matlagningsgrädde.

Hanneles paradis sa...

Hittar jag er bok i Bokmässan i Göteborg? På fredag står jag på andra våningen och delar ut trädgårdsbroschyrer.

Hannele sa...

Bara 120 000 besökare på fyra dagar på Bokmässan i Göteborg.

karin sa...

Hammaren är för säsongen placerad i kökslådan för att jag skall kunna gå lös på krabborna.
Jag älskar krabba!

Kinna sa...

hannele - jag hade gärna varit med på bokmässan, men fick ingen plats. Det hade varit kul att träffa dig och andra läsare.

Hannele på Hisingen sa...

Snyft, kunde inte hitta och köpa er bok...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...