14 september, 2007

Fylld squash

Att fylla grönsaker är väldigt gott och lätt. Det finns många olika varianter. Här är en helt vegetarisk receptskiss och måtten är högst ungefärliga. Variera gärna efter eget huvud. Fredrik trodde inte han skulle bli mätt men det räckte och blev över.

Fylld squash
1 stor squash
½-1 gul lök
1 klyfta vitlök
2-4 stänger selleri
champinjoner (ta mycket)
tomatpuré
torkade franska örter
salt
peppar
riven ost

Gröp ur och fräs inkråmet av squashen så att det mesta av vätskan försvinner. Hacka lök och vitlök, selleri och fräs i margarin. Finfördela svampen i matberedare och tillsätt den till lök- blandningen, låt fräsa tills vätskan är borta. Blanda i squashen. Smaksätt med tomatpuré, franska örter salt och peppar. Lägg blandningen i de urgröpta squashhalvorna. Fördela osten över och gratinera i 225 grader tills squashen är mjuk och osten har fått färg.


Andra bloggar om:
,,

2 kommentarer:

Hannele sa...

Det måste jag göra..

Sara sa...

Vad gott, jag har funderat på att fylla paprikor nu ett tag. Alltid ska man fundera på det innan man verkligen gör det :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...