19 september, 2007

Färsk grillad tonfiskkotlett

Den här rätten är inspirerad av Jamie Oliver men jag har gjort min egen variant och bara lånat tillagningssättet dvs att den ska griljeras ca knappt 1 minut på varje sida. Det innebär att den är halvrå inuti och så är den absolut godast. Det lilla smöret blev pricken över i.

Grillad tonfiskkotlett med citrussmör
2 pers

2 tonfiskkotletter
3 torkade chili
1/2 lime
salt och peppar
ca 75 g smör
1/2 lime
1 vitlöksklyfta

Tillbehör: kokt potatis, smörslungad spenat.

Riv skalet av limefrukten, dela i hälften. Pressa ur saften. Mortla chilin. Blanda hälften av saften, skalet med chilin och marinera tonfisken i det. Blanda resten av skal, saft och pressad vitlök med smöret. Smaka av med salt. Hetta upp en grillpanna. Värm tallrikarna i varmt vatten eller i ugnen. När potatis och annat tillbehör är klart läggs tonfisken i och halstras i pannan med 45-60 sek på varje sida. Salta och peppra. Lägg upp tillbehör på tallrikarna och sist tonfisken. Droppa över ytterligare lite lime om det finns kvar. Servera med smöret.

2 kommentarer:

Christina W sa...

Vill bara berätta att jag bytt bloggadress. Om du vill ändra så är den nya adressen http://metrobloggen.se/godmat

Nässelblom & choklad sa...

Det låter riktigt riktigt gott. Just så enkelt tillagad är fisk som godast!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...