21 augusti, 2007

Tips i marmeladtider

Bästa grejen i mitt skafferi just nu är Melatin, ett pektin som är bra att ta till när sylten ska bli fast. Enkelt att använda. Sylten behöver bara koka upp med Melatinet i 2 minuter. Senast använde jag den till blåbärssylt som fick perfekt konsistens.

7 kommentarer:

Lasse sa...

Har du prövat syltsocker? Ännu enklare tycker jag.

Kram från
Lillebror

En brasse-mammas tankar sa...

Hej, tack för att du försökte hitta lapskojs, men jag får fortsätta leta. Denna rätt fick vi i skolan och består av potatismos med något kött och en krydda jag inte minns vad det är. Men när jag hittar det så länkar jag det till dig.

Pernilla sa...

Lappskojs:
Potatismos
Corned Beef (om du är på sjön) eller kokt rimmad oxbringa (sk saltrulle)
Gul lök.

Hacka kött och lök och blanda med potatismoset - färdigt!

Kinna sa...

Lasse - ibland tycker jag att syltsockret har gett ett grynigt resultat. Får väl testa igen.

Kram Big sis.

Brassemamman och Petra - då har frågan fått svar. Tusen tack Petra.

Hannele sa...

En bit sur äpple ska också funka ibland.. vildäpplen är väl best.

Pernilla sa...

Nu har jag legat sömnlös i natt (eller kanske inte) eftersom jag skrev fel om lappskojsen igår.
Glöm allt om corned beef....salta biten ska det vara om man vill köra konservkött i röran.

Jag ber om ursäkt för röran i min skalle... :-)

Kinna sa...

Hannele - det var ju ett bra tips!
Pernilla -inte ska man vara sömnlös för sån't. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...