14 augusti, 2007

Ingefära+pepparrot=sant

Häromdagen när inspirationen tröt och kylskåpet hade diverse grönsaker hittade jag på att göra rödbetsstrimmel med youghurtsås som blev gott. Bildbevis saknas för det såg ärligt talat inte ut som jag hade tänkt mig. Däremot var det god smak. Här är en receptskiss. Strimlet ska nog göras när potatisen är något mera stärkelserik. Då kan man säkert få till de rödbetsrårakor som det var tänkt att bli.

Rödbetsstrimmel alt rödbetsbiffar
2 rödbetor (större)
1/4 rödlök
lika mycket potatis som rödbetor
salt
peppar

Yoghurtsås
färsk pepparrot
färsk ingefära
youghurt eller creme fraiche
salt

Skala grönsakerna och riv i matberedaren. Blanda allt och smaksätt med salt och peppar. Värm en stekpanna och stek massan i olja. Försök att forma till rårakor. Om det inte går blir det strimmel.

Sås. Riv pepparrot och lite ingefära. Blanda med yoghurten. Smaka av med salt.

1 kommentar:

Hannele sa...

Mums, gillar både rödbetorna och kryddorna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...