04 juni, 2007

Rabarberkompott

Det är lätt att glömma det enkla då vi har ett överutbud med fantastiska ingredienser. Gräddmjölk är en sådan enkel sak som är oändligt god till kompotter och bär. Om du inte smakat så rekommenderar jag att blanda lika delar mjölk och vispgrädde i en liten kanna och hälla på jordgubbarna i sommar. Kanske kommer du bli förvånad över den runda smaken.

Senast använde jag gräddmjölk till rabarberkompott men självklart går det att äta vaniljglass till den.
Rabarberkompott
räcker till 2-3 pers
400 g rabarber
1 dl vit sirap
någon krydda t ex kanelstång, vaniljstång, (jag tog 1 tsk vaniljsocker och 2 krm malen kanel)

Låt rabarbern långsamt smälta i en kastrull med sirap och kryddor. kyl i vattenbad och servera med kall gräddmjölk.

4 kommentarer:

Hemliga kockan sa...

Å vad det var gott med kanel i kompotten, tack för tipset!

Kinna sa...

Härligt när någon provar. Tack själv!

Hannele sa...

Älskar rabarberkompott, kanske borde testa lite nytt sätt, fast jag är mer förtjust i Mörk Sirap..

Kinna sa...

Hannele - jag använde brödsirapen men tänkte att den vita blir godare. Gillar också den mörka. Den påminner lite om något som korna åt när jag var liten. Kan det ha hetat melass? Är inte riktigt säker.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...