14 juni, 2007

Honungssött

"Om det är ett surr så måste det vara någon som surrar, och den enda meningen med att surra, som jag kan tänka mig är för att man är ett bi, och den enda meningen med att vara ett bi, som jag vet, är att göra honung, och den enda meningen med att göra honung är att jag ska äta den." säger Nalle Puh.

Själv är jag dödligt förtjust i honung. Nästan som Nalle Puh och köper alltid udda sorter om det finns. Därför är jag nu lycklig ägare till en burk kastanjehonung som jag säkert skulle kunna skeda i mig men skulle vilja göra något mera spännande med. Frågan är bara vad? Har du tips? Den är både bitter och söt i smaken.

11 kommentarer:

Lotta sa...

Jag har inga som helst tips förutom äta med sked eftersom det låter snuskigt gott. Hade det varit vinter hade jag nog sagt varm mjölk med kastanjehonung och kanske en gnutta sprit av något slag.

Kinna sa...

Gott förslag Lotta. Honungen är snuskig god. När jag skrev funderade jag på endiver och valnötter med ringlad honung över. Det måste jag nog göra redan ikväll.

Sara sa...

Honung och naturell yoghurt tillsammans med tex valnötter är ruskigt gott ! Min sambo är inte svensk och i hans hemland så gör dom många olika sorters kakor med honung.

Ilva sa...

Kastanjehonung är bra mot hosta. Och helt underbar med ost, speciellt tillsammans med sardinsk pecorino!

Lagers tabberas sa...

Värtm honungen försiktigt, inte över 37 grader. Vispa och häll den över skivor av getost som fått ligga under grillelementet (salamandern) så att de blivit lite småpösiga på ytan. Pensla ytan på osten först med lite hallonvinäger. ÄT.

Sara sa...

Smoothies med honung är också jättegott, sambon gör en med banan, mandel, honung och mjölk som är väldigt god. (Ännu ett tips)

Kinna sa...

Sara - det där med honungskakor vill jag gärna höra mer om. Din smothie låter smarrig. Yoghurt och honung har vi kalasat på ikväll.

Ilva - bra mot hosta. Det är precis vad jag behöver. Har för någon månad sen röntkat lungorna för mina arbetskamrater tycker jag hostar för mycket. Jag kan lugna dig med att doktorn inte hittade något fel.

Lager - roligt tips med hallonvinäger. Det har jag inte testat. Getost är en stor favvis hos oss.

Sara sa...

Kinna, jag ska forska lite mer i det här med honungskakorna. Jag har bett sambon att försöka få tag på ett recept någonstans, det verkar på honom som det kan vara lite knepigt för dom använder tydligen inte riktigt samma ingredienser som oss, och om jag ska vara ärlig så är han inte särskilt insatt i att baka för sånt där har alltid hans mamma och systrar gjort, som du kanske förstår. Man kanske kan modifiera receptet lite ?

Kinna sa...

åh sara, det här låter kul. Hoppas du får lära dig baka mer än bara honungskakor av svärmor och systrar.

Sara sa...

Jag håller med dej, det är spännande. Ska bara hitta ett sätt att kommunicera med dom på :)
Vi får förhoppningsvis besök därifrån nu i sommar och då har jag beställt honung och gedid, kött som dom saltar och torkar i solen. Enligt sambon kan man göra det med kamel, lamm eller oxkött. Jag har beställt lamm den här gången, ska se om jag kan få tag i lite kamel också. Jag har ätit mat som en av sambons kompisar lagat (han kommer också därifrån) och det var galet gott. Men jag ser fram emot det soltorkade salta köttet :)

Christina W sa...

Honung har aldrig varit min favorit men så köpte vi eucalyptushonung som användes i te i förkylningstider. Och nog fick jag lite extra kli i fingrarna när jag såg en massa olika sorters honung på bondens marknad.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...