27 juni, 2007

Färskost à la Anette

Enkla recept tilltalar mig alldeles särskilt. Inte för att jag är särskilt lat utan älskar att fixa mat för det mesta utan snarare för fascinationen över att enkelt är svårare än något med många ingredienser. Anette, I mitt franska kök, fick mig att längta efter arbetsdagens snara slut och prova färskost med rädisor.

Relativt ofta sommartid gör jag egen färskost genom att låta yoghurt rinna genom kaffefilter några timmar. Oändligt många smakkombinationer står till buds och den är dessutom ett magert alternativ nu när majonnäser och andra såser gör sitt intåg och sätter sina spår på oönskade ställen.

2 kommentarer:

Nässelblom & choklad sa...

Egengjord färskost är suveränt god! Lyckosta dig som varit i Italien och Cinque Terre. Det är verkligen fint där och häftigt att gå mellan byarna.

Hannele sa...

Färskost gjorde ofta på fil förr i tiden, när det var ont om sånt i affärer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...