29 maj, 2007

Ätbara blommor

Däremot går syrén att äta och här är blommorna vackra på en persikoparfait. Ett enkelt sätt att få variation är att ta ett grundrecept av t ex vaniljglass och smaksätta med en persikolikör. Vi använde Boles. Eller gör det ännu enklare, tina vaniljglass till hälften och smaksätt. Frys om i snygg form.

*Brasklapp - ta måttligt med alkohol för frysförmågan minskar. Det har hänt mig att glassen blivit såsig då jag öst i för mycket. ;-D

5 kommentarer:

Nässelblom & choklad sa...

Det är så vackert med syrenerna!

Christian sa...

Gick förbi en syrén härom dagen och det luktade så gott! Tänkte att det där måste man ju smaka, och det var en subtil smak. Inte alls lika stark som doften.

Glassen ser verkligen god ut! Ska nog passa på att göra något med syrén nu, snart är det försent.

Kinna sa...

Visst är de fina. Christian - jag försökte göra syrénsaft i helgen men det är svårt att gånga den - som du säger - subtila smaken. Roligt att höra om det blir något spännande.

Pernilla sa...

Tack för tipset. Använde syrenblommor nu i torsdags och lördags till dekoration på fem jordgubbstårtor till pappas två 60-årsfiranden. Det imponerade stort på gästerna.:-) Svor dock en stund när jag i panik (i sista minuten) plockade loss de små blommorna från klasen för att dekorera den sista tårtan.

Kinna sa...

Pernilla, vad kul att du testade. Att plocka småblommor och pilla med kan nog ha varit tålamodsprövande när det ska gå relativt fort. Gissar att det var fint på tårtan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...