15 maj, 2007

Syrensaft

Lata mamman har skrivit om syrensaft och hade syrenerna slagit hade jag provat att göra den redan förra helgen. Föreställ dig LILA dryck, bara tanken gör mig förfärligt nyfiken.

8 kommentarer:

Lagers tabberas sa...

Det där kommer att bli alldeles för sött, sa han som klagar på det mesta!
Jag följde några mormorsrecept på rårörd rabarbersaft när jag skrev en kokbok och jag blev helt enkelt tvungen minsta ner sockermängden rejält. Men då håller sig saften inte så länge heller, säger någon förståsigpåare. Nä, saften ska drickas rårörd och direkt, i såar, så att det rinner ner på hackan och man riktigt känner det sträva i rabarbern.
Ska syrénblomstren ha en chans så måste nog sockermängden nära nog halveras.
Ska lägga in mitt rabarbersaftrecept sinom tid på min blogg, saften som ungarna bara älskar.

Lagers tabberas sa...

Kinna, Nu har jag lagt upp ett gott saftrecept av rabarber, tillika syrén, på min egen blogg,

Anna-Eva sa...

Det var ju lustigt, jag har just nu en ny sats på g där jag tänkte tillsätta sockret i efterhand. Vi får se hur det blir :)

Kinna sa...

Lager - dysterkvist där - men det du säger med mindre socker stämmer och jag praktiserar det redan på marmelad och sylt. Vill man att saft, sylt mm ska hålla kan man istället tillsätta atamon eller natronbensoat. (du kommer säkert att skriva att det förstör smaken, men jag bryr mig inte). Däremot tror jag att jag ska använda mitt fläderblomsaft recept då jag vet att det fungerar även på syren. Bloggar så snart jag testat. Tack ändå för rabarberrecept. Älskar rabarbersaft. =)

Anna-Eva - ja, då får jag ju snart läsa hur resultatet blev.

Lagers tabberas sa...

Kinna, kul, för nu har vi en dubbeldiskussion, både här och på min blogg.
Nej natriumbensoat förstör inte smaken om man tillsätter enligt receptet. Högst ett krm per liter vätska, annars blir det bitteräckligt, en smak som går som en gevärskula genom sötman och fruktigheten.

Och du - jag dissar aldrig generellt!

Anna-Eva sa...

Jag har utvärderat saften nu så att säga och kan upplysa om att syrén har en ganska bitter smak som kanske inte tilltalar alla. Jag gjorde det mest som en kul grej.När jag provade att göra den kallrörd och tillsätta socker efteråt blev den alldeles för besk för mig.Men färgen är himla fin :)

Kinna sa...

Lager- jag förstår att du inte dissar rakt av och jag uppskattar dina långa välskrivna kommentarer.

Anna-Lena - i fläderblomssaft ger kärnor från citronen och skaft beska och får inte ligga med i saften, kanske är det något liknande här. (ska kolla ditt recpet igen).

Kinna sa...

Sorry - Anna-Eva ska det vara. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...