08 maj, 2007

Nässelfeber

Det har utbrutit någon form av nässelfeber på bloggarna och nässlorna inspirerar att experimentera med. Fick tipset av Nicoletta, Folkets mat, att blanda ner nässlorna i risotto tillsammans med citronmeliss. Ett bra förslag. =)

Nässelrisotto
Till 2 pers behöver du ungefär det här:
1/2 gul lök
margarin eller olja
1 dl avorioris
1/2-1 hönsbuljongtärning
vitt vin
hett vatten
1 dl nässlor
citronmeliss
rejält med parmesanost
salt
peppar

Fräs löken genomskinlig i lite matfett. Häll i ris, buljongtärning och en rejäl skvätt vin. Späd därefter med hett vatten lite vartefter det kokar bort. Koka på svag värme i ca 20 min. Det ska vara en kärna kvar i riset. Häll i fint skurna nässlor, citronmeliss och riven parmesan. Smaka av med salt och peppar.

3 kommentarer:

Nässelblom & choklad sa...

Vad gott! jag hade tänkt blogga en liknande nässelrisotto, men det får bli ett annat år. Visst passar nässlorna bra till risotto?

Kinna sa...

Nässelblom - ja, det blev överraskande gott!

nicoletta sa...

Hej

Kul att du gjorde risotto med citronmeliss och nässlor, det ser hur gott som helst ut!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...