04 maj, 2007

Magra biffar med kapris och purjo

Biffarna gör flera av syskonen i vår familj. De har blivit något av en favorit. Att tillskriva dem min kära syster Lotta är säkert helt fel, men eftersom de är inskrivna i min svarta vaxduksbok på det här sättet så vet jag inte varifrån de kommer. Antaligen Bonniers kokbok eller någon annan av de stora grundläggande kokböckerna.

Lasse, lillebror serverade biffarna med färdigköpt tomatsalsa, getostsås* och potatis i klyftor. Alternativ servering kan vara bakad potatis, vitlökssmör och hel förvälld spenat.

Magra biffar med kapris och purjo (Lotta)
(4 pers)
400-500 g malet nötkött
2 msk grov senap t ex skånsk eller grov osötad fransk senap
½ tsk salt, vitpeppar
1 msk kapris
1 dl purjolök
1 dl vatten
1 msk margarin

Blanda det malda köttet med senap, salt och nymald vitpeppar. Tillsätt kapris och finskuren purjolök. Späd med vatten. Arbeta färsen smidig. Bryn matfettet i en stor stekpanna och klicka ut färsen direkt i pannan till åtta biffar. Forma dem med stekspaden och stek dem 2 minuter på varje sida. De ska nätt och jämnt genomstekta.

*smula getost och blanda med yoghurt och en gnutta honung för att bryta syran.

Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...