07 maj, 2007

Enkel sparrisrätt

En favorit i repris är den här rätten som våra kamrater presenterade för oss en kväll när de kom över. I näven hade de grön sparris som de tillagade på ett genialt enkelt sätt. Så god är den att det är värt att repetera. Smaken blir fantastisk när syra, sötma och sälta gifter sig med varandra.

Grön sparris i italiensk stil
Grön sparris
olivolja helst med citron
citron
salt
peppar
parmesanost

Grön sparris behöver inte skalas, skär bara av yttersta delen nederst på varje stjälk. Koka i saltat vatten ca 3-5 minuter. Ju tunnare desto kortare koktid. Skär av en del längst ner och prova om den är kokt. Ska vara al dente dvs visst tuggmotstånd. Lägg upp på tallrikar, gärna varma. Ringla över olivolja, pressa citron över. Salt och peppar ur kvarn vid servering. Strö över parmesanostflak.

5 kommentarer:

Nässelblom & choklad sa...

Det här är supergott! Så enkelt och så gudomligt gott.

Kinna sa...

Eva - ja det är det.

BeRKA sa...

Missa inte att Belgobaren just nu har sparrisfestival.

lumumma sa...

Så delikat! Sparris är gott.
Svar på din fråga: Linköping. :)

Kinna sa...

Berka - vilket bra tips. Tackar!
Lumumma - jag blev ju lite nyfiken. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...