17 maj, 2007

Citronmelissmör

Snabbt och lätt kom det här smöret till som jag serverade med en laxburgare (recept kommer). Citronmelissen växer på friland och har riktigt kraftiga blad. Inte mesiga som finns att köpa på kruka i affären. Bladen gav inte så mycket smak men däremot en härligt grön färg och textur som jag tyckte om. Eftersom jag sitter på modemuppkoppling ute i skärgården kommer bildbevisen när jag närmar mig civilisationen igen.
Ikväll ska jag servera smöret till en grillad köttbit vilket jag tror blir gott.

Citronmelissmör
2 pers
3 msk smör eller bregott
3/4 dl finstimlad citronmeliss
skal av 1/2 stor lime
salt
1/2 krm svartpeppar

Blanda allt och kyl före servering.

4 kommentarer:

Lagers tabberas sa...

Det här ska jag pröva för citronmeliss 'är ju en örtkrydda som inte lämpar sig till mycket annat än som en småtrist dekoration ströade med florsocker på någon dessert. Däremoit växer den som "fan själv" i landet, näsan som mynta. Idag var jag tvungen begränsa dess framfart när den nästan "åt upp" min franska estragon.

Mame sa...

låter smarrigt - skall jag helt klart testa!! Du har en hel del smarrigheter :)

Kinna sa...

Hej Lager - smöret passade bäst till Laxburgaren. Smaken kom bort lite med köttbiten som var kraftigt marinerad.

Mama - tackar!

Anna-Eva sa...

Nam-Nam :) och jag har just planterat citronmeliss i min lilla kryddhörna i kolonin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...