22 maj, 2007

Billig middag

Billigare mat än så här får du leta efter, en enkel blomkålssoppa.

Som bekannt gillar jag inte att kasta mat. Tycker det är synd och skam att skära bort det mesta på en blomkål. Jag betalar ju för vikten men en hel del brukar ju gå i soppåsen. Därför tipsar jag om den här extremt enkla soppan som smakar supergott. Alla hårda gröna delar inkl stocken på blomkålen går att använda. Ansa delarna så att de ser fräscha ut. Koka dem samt eventuellt lite av den vita delen av blomkålen tillsammans med svampbuljong. När delarna är mjuka mixas de i matberedare. Häll tillbaka i kastrullen värm soppan hastigt och smaka av med en rejäl klick creme fraiche. Vill du reda soppan blandas en äggula med crème fraichen, lite soppa slås över blandningen och sedan hälls blandningen ner i soppan under vispning.

Häll upp och servera med något som finns hemma. I det här fallet fanns Philadelphiaost, gräslök och stenbitsrom men det kunde lika gärna varit en klick crème fraiche, räkor och persilja.

En något kraftigare efterrätt krävs om det här är middagsmat. Kanske pannkakor, paj eller en pudding.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...