20 mars, 2007

På besök i drakens land

Inte en ljus kalufs så lång ögat når. Bara asiater och mest kineser i de här kvarteren. Det finns t o m kinesiska dagstidningar att köpa.

Vi har åkt till Porte d'Ivry och promenerar längs en av de större gatorna. Jag har alltid tyckt det är fascinerande att åka hit men den här gången mer än någonsin. Kanske för att jag lagar mer asiatisk mat nu än vad jag gjorde förut och kan lite mer om varorna i hyllorna. Ändå är jag överväldigad över utbudet i affärerna och hur gigantiskt stora de är.


Hela tiden kommer små glädjerop över mina läppar då jag ser något nytt spännande. Mest är det här ögonfröjd för väskan börjar bli full och övervikt hem är inte att tänka på. Ett par små flaskor med jasminessens får ändå plats och en burk med sötsalta apelsinskal. Vi köper pomme canelle frukt och mjuka sesamkakor stora som crepes att förtära under dagen.

Pitaya frukten (som jag tror att det är) heter Fruit de dragon på franska och visst ser den lite draklik ut.

Vad den gröna dekorativa frukten heter har jag inte koll på. Påminner om en jackfruit.


5 kommentarer:

Krokofanten sa...

Jag trodde att det var en durian först men det har inte tillräckligt stora taggar...

Lagers tabberas sa...

Det är en jackfruit!

Kinna sa...

Lager - tack för din kommentar. Det är ett tag sedan jag var i Thailand och åt den här. Jag trodde nog att du skulle veta.

Brazilian Linda sa...

este e uma jaca!

de är hemskt kletiga inuti och man får passa sig så man inte får klister på fingrarna eller kläderna. stora kärnor finsn det inuti ocskå o det är lätt att sätta i halsen.

jag är inteså förtjust i det men maken äslakr det. det är häftigt att gå och locka dem dock. de hänger på stora träd.

Kinna sa...

Linda - ibland blir man avundsjuk och nu var ett sånt tillfälle. vad kul att ha sådana frukter på träden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...