01 mars, 2007

Havets blötdjur har säsong

Svensk fisk skriver på sin hemsida att just nu är blåmusslorna som bäst, liksom de flesta skaldjur, på den här tiden på året. Februari är ju dessutom en månad med R då ostron är som godast. Svensk fisk skriver: "Vattnet är kallt och klart och det är innan lekperioden. Musslorna är nu välfyllda med gott kött". Visst låter det härligt. De skriver också att musslorna inte ska kokas utan ångas. Varför inte göra moules mariniere eller musslor som drinktilltugg som fredagsrätt? Med ett gott bröd är det ljuvligt.

Andra bloggar om: , , , ,

5 kommentarer:

Aradil sa...

Tack för tipset. Ska försöka övertyga sambon om att det är dags för skaldjur imorgon. Det är ju både gott och nyttigt!

Lagers tabberas sa...

Fan!
Vi är gravida och får inte äta ostron, säger barnmorskan - men jag som fysiskt inte är gravid smiter ändå iväg ibland när det inte syns.
-HAR DU VARIT OCH ÄTIT OSTRON NU IGEN?
Njaäeeeooo,

Jessika sa...

Moule Mariniere... Måste ut och jaga blåmusslor. Bra idé.

py sa...

När musslorna i receptet ska kokas, vad ska de då kokas i? vatten, vin, både vatten och vin, buljong? och hur mycket vätska ska det vara? vill så gärna prova, låter riktigt gott!

Kinna sa...

Hej Py! Antingen kan du klicka på länken till Svensk fisk. Längst ner i texten finns beskrivning hur musslor ångas eller så kan du ta receptet från Niklas mat med den här länken. http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=35050&a=395445

Lycka till!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...