08 mars, 2007

Fredagspizza

Ett roligt tips som jag fick häromdagen är att på Brunkebergs bageri kan man köpa pizzadeg och en burk med tomatsås för att göra egen pizza hemma. Genialiskt och trevligt!

11 kommentarer:

bendel sa...

Det var en bra grej! Intervjuade Heléne som driver Brunkeberg för ca ett år sedan och blev imponerad av hennes drivkaft och ambitioner.

Elin sa...

Det har varit intervjuer med Brunkebergis bageri två gånger sista veckan, dels i Söndags DN och dels i ICA-kuriren, så brudarna verkar "inne" just nu :)

Lagers tabberas sa...

Detta var nog det mest halvknäppa grej jag hört. Kul! Hur smakade det?

Kinna sa...

Elin - har inte sett någon av artiklarna. Det som inspirerade mig var att hon stod på entrétorget på Formexmässan när temat var Vårt dagliga bröd. Jag såg hur hon jobbade och hur fina saker hon gjorde. Sedan har jag läst om henne i DI för länge sedan. Det är intressant när flera, oberoende av varandra skriver/målar/fotograferar samma sak. sån't händer ofta.

Lager - miss av mig att jag inte var så tydlig. Självklart ska du lägga fler saker på men degen och såsen är klara. ;-)

Anonym sa...

När jag var liten så kommer jag ihåg att vi brukade köpa pizzadeg och tomatsås på våran lokala ICA. Det brukade bli jättegott.

Zaba
London

Husmodern sa...

Jag köper pizzadeg på vilken pizzeria som helst runt omkring där jag bor (Hornstull). Det är bara att gå in och fråga på din egen pizzeria! Brukar kosta mellan 10-15 kr.

Kinna sa...

Att köpa pizzadeg var helt nytt för mig. Har aldrig stött på fenomenet. Kul att höra att det både är gammalt (Zaba) och att det går att göra på fler ställen (Husmodern).

Jessika sa...

hur är det nytt? är det nytt att det finns på bageri?
Här finns en sån variant tillverkad av något franskt företag om jag inte missminner mig, i kyldisken på Ica och har funnits där åtminstone det senaste året. Det är utkavlad pizzadeg och sås samt ost. Syster rapporterar att det är helt okej. Själv äter jag inte pizza.

Lisa sa...

Vilken underbar idé!
I synnerhet pizzadeg är ju svårt att få till snabbt om den ska vara bra. Och pizza är ju i första hand ryggmärgsreflexmat.

Kinna sa...

Jessica, för mig är det helt nytt. Jag har inte stött på det förut men det verkar som om flera av er sett det. Jag håller med Lisa om att idén är helt underbar. Framför allt för många stressade som ska hitta på något på fredagen. Varför inte bjuda hem några för att komponera egna pizzor över ett glas vin. Degen är ju redan klar.

Xilonen sa...

Min italiensk man fixar underbara pizzadeg men ibland tar jag stora pitabröd och använder dem till pizzor. De blir knapriga och snabblagade. Vad jag vet finns det minst två olika pizza-paket i Sverige. Det franska paketet med allt för pizzan, inkl. pizza deg, har jag oxå sett sedan länge. Min svärmor köper ofta det när hon har besök av barnbarnen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...