05 februari, 2007

Papegojkunskap

Redan på sin tid skrev Kajsa Varg om makaroner. Jag blev förvånad när jag hörde att det är en så pass gammal rätt även i vårt avlånga land. Huruvida hon stuvade dem eller ej vet jag inte men stuvade makaroner är inte direkt någon nymodighet. Rätten har minst 70 år på nacken.
Stuvade makaroner blir extra goda med massor av klippt persilja.

Andra bloggar om:

4 kommentarer:

KrakelSpektakel sa...

Jag älskar stuvade makaroner, tyvärr gör ingen annan i min familj det.

Kinna sa...

Kan du inte krydda upp makaronerna lite med muskot, persilja (förutom salt och vitpeppar) och servera en bräckt skinka eller en god korv till?

Kristina Eriksson sa...

Jag ÄLSKAR stuvade makaroner och min 8-åring skulle nog kunna äta det varje dag! De som varit i Usa säger att det är populärt där också då under namnet macaroni & cheese, men då gör man nog en bechamelsås...Alltså mera stuvade makaroner!

Anonym sa...

Stuvade makaroner smaksatt med salt, vitpeppar och lite muskotnöt. Till det tunna skivor av knaperstekt falukorv ... mums!

Hälsar/
Veronica

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...