04 januari, 2007

Kokböcker - jag får aldrig nog

Klart att jag önskade mig kokböcker i julklapp och fick Prinsessornas kokbok samt Mathistorisk uppslagsbok (den jag haft har varit lånta fjädrar). Min bokhylla har växt avsevärt under året som jag bloggat. Varje gång jag besökt ett antikvariat för att skaffa referenslitteratur har jag traskat därifrån med minst fem nya kokböcker. Nästa bok som jag önskar mig är Fem asiatiska kök utgiven av Natur och Kultur. Upplägget tilltalar mig med asiatiska familjer som lämnat sina kära vardagsrecept. Bl a familjen från China Market där denna underbara bok finns att köpa. Den är vacker att se på och samtidigt berättar den lite om varje familjs historia. Tur att jag snart fyllar år.

6 kommentarer:

Lagers tabberas sa...

Kinna - tack för inspirationen idag. Skrev om China Market efter att ha läst Ditt dagens!

Ida sa...

Tur då att du lever i världens kokbokstätaste land, det ges visst ut en om dagen! Allt enligt TV-programmet Världens Modernaste Land (alla avsnitt finns på svt.se!)

Jessica sa...

Jag har en fem asiatiska kök som är/var ett felköp. Recepten är helt enkelt såna som jag redan har gjort och har i andra böcker.
Jag är ute efter att bli av med den.
Är du intresserad?
Jag har tittat i den men den är inte köksskadad (alltså fläckig av matlagning som kokböcker blir).

Kinna sa...

Ida, tack för tipset. Jo, jag vet att det kommer ut en bok om dagen i matens tecken. Inte desto mindre har jag mer än 100 i min hylla och jag läser böckerna mer än jag lagar.

Jessica, tack för erbjudandet. Vet inte om min sambo redan köpt den. Jag tipsar honom. Synd att den inte föll dig i smaken. Jag har en annan Thaikokbok som jag älskar från Alhambra förlag. Finns numera bara på antikvariat. Den heter "Det Thailändska köket". Den är bra därför att alla recept blir som de ska. Här, har jag sökt upp den för att du ska se vilken jag menar. http://www.antikvariat.net/search.cgi?post

karin sa...

Jag har lånat den här boken och kommer att köpa den senare. Jag tycker jättemycket om den bla alla historier om hur de letade efter ersättningar för ursprungliga varor när de kom till Sverige, matpaketen från hemlandet och hon som gjorde Kimchi i badkaret.
Har inte testat recepten, men det är vanlig vardagsmat vilket jag tycker är intressant!

Kinna sa...

Karin, jag har inte läst så mycket i boken, men just det du skriver om att läsa historierna och se vilken vardagsmat de lagar intresserar mig också.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...