28 januari, 2007

Helgbestyr

Solen går upp och det gäller att vara ute snabbt om det ska bli en bild. På bara någon minut har den förflyttat sig och ljuset är annorlunda.

De första konferensgästerna anländer och jag skyndar mig in i värmen igen för att bre smörgåsar och hälla upp kaffe i termosar. Ja, jag är hemma över helgen för att hälsa på föräldrarna på Klefstad. Det är krispigt kallt ute. Bakom mig ligger en hel tall och påminner om Pers framfart. Som tur är har tallen precis missat växthuset som är en del av restaurangen.

Solen lyser in genom fönstren och jag kan inte låta bli att bjuda på en underbar bild på paprika som serveras à part till smörgåsarna. Ett sympatiskt drag som mamma har, valfrihet för gästerna. Samma brukar gälla färsk gurka och jag kan inte låta bli att tycka det är snyggt att servera så i en skål bredvid.


Damerna som samlas ska diskutera skog. Förvånande nog äger kvinnor hälften av skogsbeståndet i Sverige. En tanke som tilltalar mig mycket.

När jag åker iväg för att köpa ägg blir jag ledsen inombords vis åsynen av hur mycket av vår skog som ligger. I somras gallrades den och står då inte emot vinden lika bra. Detta har straffat sig direkt då stormen drog fram.

Ägg köper jag hos bonden. Lite trevligt att kunna åka dit, lämna pengar och ta sina fack med ägg. Resten av helgen ska ägnas åt bakning, diskussioner, provsmakningar och mysig samvaro. Man måste ta vara på varandra så länge man kan.

8 kommentarer:

Qi sa...

Snygga bilder! Fint med morgonsolen på paprikaskålen. Jag brukar också servera grönsakerna till smörgåsarna bredvid, det har alltid varit olika smak bland barnen om vad som är gott...

bendel sa...

Det verkar mysigt att bo på Klefstad.

Krokofanten sa...

Vad härligt det låter, hoppas att helgen blev bra!!!

Nässelblom & choklad sa...

Vilken härlig helg du verkar haft och härlig plats att vara på.

Lagers tabberas sa...

Jag kommer till trakten i veckan - ska till Kisa på ett jobb på onsdag och får väl redan nu lägga om diftongerna så att jag inte upplevs som en utböling. (född och uppvuxen i hjärtat av Östergötland).

Kinna sa...

Lager - då upplevs jag säkert som en utböling för jag pratar väldigt lite dialekt.

Lagers tabberas sa...

Men Du kan väl om Du vill?

Kinna sa...

Klart jag kan till en viss del, men jag är halvskåning och har alltid pratat ganska lite dialekt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...