18 januari, 2007

Dekorera stora fat

Numera serveras det sällan på stora fat, inte hemma, inte på restaurang. Det är omodernt eller kanske anses ineffektivt för det blir ju disk. Större fat och uppläggningsskålar tar dessutom mer plats i skåpen. Men se vad vackert det kan bli att lägga upp med lite dekor på en silverbricka. Här är tunna äppelskal formade till dekorativa rosor.

I Paris köpte jag en gång en underbar bok om dekorationer med grönsaker och frukt. Den roligaste dekoren jag någonsin gjort ur den var möss på en ostbricka. Mössen skärs ut i rädisor och får svartpeppar till ögon. Naturlig svans är den tunna änden på rädisan som sitter kvar. Öron och kropp görs enkelt genom att en tunn underdel på rädisan skärs bort så att den står bra. Skivan delas till två öron och skåror skärs upp i det som bildar rygg. Låt bladfästet vara kvar som nos.

5 kommentarer:

Annette sa...

Fast jag tar allra gånger hellre ett större fat än tallriksuppläggning.
OK, på restaurang förstår jag, men hemma...
Hur ska man veta hur mycket var och en vill ha?

Krokofanten sa...

Hej Kinna,
Jag kollade upp Restaurang namnet du gav mig...
Verkar vara detta...
Jag har aldrig varit där. Jag undviker asiatiska restauranger lite sedan det gick ett hiskeligt program på TV (seriöst program) där det visades att det användes både det ena och det andra i deras vårrullar osv. Hygienen var under all kritik, man kunde t.o.m. bli allvarligt sjuk...

NEW NOUILLAVILLE 01 40 21 96 18
Réservation 01 40 21 96 38
Buffet Midi / Soir à Volonté

Restaurant Chinois
32 rue l'Orillon - Paris 11e
Ligne 11 : Métro Goncourt + Belleville

Kinna sa...

Anette - hos oss blir det mycket tallriksuppläggning just av nämnda anledning. Jag tycker det är kul att göra lite finare dekor.

Krokofanten - wow vad jag blir glad. Låter ju inte så kul om det är som du säger med asiatiska restauranger. Jag tror ändå jag måste dit för det här var ett så coolt ställe. Jag kom på en till som jag gillade, den hette något typ Ile de la Jatte. Den var som ett jätteväxthus med något fantasidjur (papier mache) i taket. Otroligt ball, men den ska jag leta efter den själv. Du behöver inte. Den andra hittade jag inte, stavade väl fel.

Krokofanten sa...

Kan det vara detta kanske?

http://www.cafejatte.com/index2.htm

RESTAURANT CAFE LA JATTE
60, Bd Vital Bouhot Neuilly

RESERVATION 01 47 45 04 20

Kinna sa...

Vad du är schysst som kollar restauranger till mig. Det verkar vara den, men jag kommer inte riktigt ihåg hur den såg ut inuti. Cool var den. Då får vi se om jag tar mig dit också. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...