13 december, 2006

Kanelpinnar och spännande sägen

Kakorna är mycket goda i sig på kaffebordet, men kan också användas vid servering av parfait dvs. hemgjord glass. Helst ska de vara lite småsega. Lägg en mjuk bulle i burken med kakor om de är för torra.

Trolle Ljungby, där receptet kommer ifrån, är ett av Skånes mest praktfulla renässansslott. I somras svängde vi av allfartsvägen och tog en åktur dit. Mest fascinerande tycker jag att historien om Trolle Ljungby Horn och pipa är. Den stora stenen är väl synlig från vägen där trollen sägs ha dansat. Horn och pipa finns utställda på slottet.

Kanelpinnar (Trolle Ljungby)
(Ca 80 st)
3 äggvitor
2 dl socker
200 g sötmandel
1 tsk kanel
Strösocker till utbakning

Mal mandeln. Vispa vitorna hårt. Blanda alla torra ingredienser, rör ner vitorna lite i taget tills degen är lagom lös och något kladdig. Rulla ut i strösocker till fingertjocka längder. Skär i bitar som är ca 8 cm. Lägg på bakplåtspapper. Grädda i 175°C ca 8-10 minuter.

2 kommentarer:

Eleonor sa...

Det ser inte så svårt ut att baka kanelpinnar=) kanske ska ta och prova på det, är dem goda?
Mvh/Eleonor

Kinna sa...

De är jättegoda och det är enkelt. Var lätt på handen när du rullar dem. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...