07 december, 2006

En lättnadens suck

...kan man dra när man läser vad man ska välja av julmaten för att hålla vikten (någotsånär iallafall). Se listan på Tastelines sida. Egentligen är det väl rätt självklart att alla sötsaker "går bort" om man ska välja de sundaste sakerna på julbordet. Det är bara det att det blir så tråkigt. Vad är en jul utan pepparkakor och glögg? Lite full i skratt blir jag när jag ser att det kan kallas GI mat. Tänk vad kloka vikingar och andra förfäder var när de slaktade grisen till jul. Fett och protein för hela slanten. Rena GI-kosten. Särimner myser i Valhall.

Särimner, en galt som enligt nordisk mytologi födde einhärjarna i Valhall. Särimner slaktades varje dag och blev uppäten för att morgonen efter återuppstå hel och levande, redo att åter bli slaktad. Källa Wikipedia

6 kommentarer:

Jessica sa...

Jag undrar om Särimner någonsin upplevde Deja vu och en känsla av blasé? Here we go again typ, precis samma slakt som igår men imorgon ås är det precis som idag?

Åh jag borde tänka mindre och städa mer *skrattar*

Oskar sa...

*skrattar* Påminner mig om följande teckning av Jan Stenmark:

http://img.aftonbladet.se/kultur/0611/16/kalendender438.jpg

sara r sa...

hej, du missar väl inte månadens cyberkock som äger rum nu i helgen?

Kinna sa...

Jessica, det får mig att tänka på filmen med en kille som får uppleva samma dag gång på gång. Har sett den flera gånger men kommer inte på vad den hette.

Oskar - en synnerligen sjuk bild men jag fattar vad du menar.

Sara jag har glömt. Ska se om jag kan komma på nåt.

Jessica sa...

Kinna, den heter måndag hela veckan med Bill Murray som är med i Lost i Translation.

Kinna sa...

På korntet Jessica, jag ser den framför mig, men titlar är min svaghet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...