01 december, 2006

Bästa tipset inför julen

Jag hörde om någon som hade ett jättebra tips med bakning inför julen. Att göra en deg, dela den i 3 och sätta 3 olika smaker till. Mördeg är just en sådan deg. Har du något bra tips om hur man gör något gott och samtidigt att det går snabbt? T ex att steka klart köttbullarna i ugnen när de fått en yta i stekpannan. Eller som min mamma Märtha gör, en sats med inlagd sill läggs i 3 olika smaksättningar. Den här varma silltallriken är också snabb mat.

3 kommentarer:

cramoz sa...

hi, congrats from Peru

karin sa...

Jag har en rutiga kokboken där man gör 5 sorters kakor av en mördeg.
Nu tillhör jag den skaran som hellre har FÅ men förbannat goda kakor.

Jessica sa...

I den tyska sidan av familjen är julbaket en allvarlig affär. Där delar man upp det så att varje person gör tre kaksorter och sedan byter man med varandra så att alla har en massa kakor över jul.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...