13 november, 2006

Åh vilket party

Punschfesten på ÖG har gått av stapeln. Den lilla svarta hade åkt fram ur garderoben. Ärtor och pannkakor fram på bordet. Festen inleddes med Östgötasången, som det sig bör på Östgöta nation. Jag riktigt såg sädesfälten bölja och 100 kyrktorn hålla vakt. Q (qurator, dvs min kära syster) höll välkomsttal där bl a östgötska gula ärtor och punschtradition från Söderköpings bränneri kom på tapeten.

Grymt nyfiken åsåg jag sopptallrikar sättas vid varje kuvert med en grön ärtkvist på botten och en klick vispad creme fraiche ovanpå. Hur skulle den serveras undrade jag? Det är inte det lättaste att sleva soppa ur terrin, särskilt inte till 370 pers. Vips stod det servitörer vid varje bord med kannor. Grön ärtsoppa, Creme Ninon, hälldes med elegans ner på tallrikarna. Imponerande hur de löst serveringen. Soppan var väldigt god och dekorativ. Till detta fick vi varm punsch, mums. En första punschvisa sjöngs förstås.

Hela middagen fylldes med uppträdanden, filmsnuttar, körframträdande, barbershop-aktig-sång och flera tal. Den gick fort, fast sittningen var lång. Däremellan utbyttes presenter till bordsdam och i förekommande fall till herre. Hattar à la kräftfest och huvudbonader à la antenner bars av vissa. Trots att etiketten påbjöd att visselpipor och pilbågar skulle tas om hand så visslades det en hel del. Tomtebloss och andra bloss, (typ Nobellglass bloss) svängdes ovanför vissa bord och det var allmänt glatt samtal med bordsgrannarna. Sångböckerna skickades runt för att få en rad på pränt. Ju senare på kvällen desto tokigare inskriptioner. Goda shots såldes utanför toaletterna. Punschpraliner insvepta i staniolskål inte att förglömma. Som sagt, åh vilket party!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan inte annat än att hålla med, fantastisk fest!! Var ju tvungen att googla mig själv etfer din kommentar - och vips där var Kinnas blogg. Kul att ses igen! /Caroline

Kinna sa...

Du är ju för underbar. Kul att ses igen =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...