16 november, 2006

Förgyll vardagen

Med lite fantasi i köket kan något väldigt enkelt också bli elegant. Rensad böckling, kavring, hackad rödlök och en äggula. Voilà! Med ett glas öl blir det en utmärkt och snabb förrätt.

Det låter kanske inte klokt, men vi har ofta förrätt även på en vardag,
ofta såhär enkla. Det går att göra mycket av basvaror.
Drinktilltugg (det behöver inte vara drink till) för att stilla den värsta hungern var häromkvällen ituskuren kavring i (i rutor), en större klick leverpastej och inlagd gurka skuren i trianglar. Vill du få extra fin leverpastej kan den röras med vispgrädde och en gnutta konjak. Hade jag haft en burk med gröna oliver hade de varit självklara som dekor och smaksättare.


Variation på temat basvaror kan vara tunt skurna, lätt rostade baguetteskivor, en klick creme fraiche, hackad rödlök och stenbitsrom. Om man orkar göra rårakor är de väldigt goda med samma tillbehör. Eller ta gurkbitar och spritsa lite kaviar på var och en. Stavar av morötter och gurka är gott att knapra på medan maten blir klar. Dip, ja kanske finns creme fraiche, gräddfil e dy i kylskåpet. Med italiensk salladskrydda eller frysta Provencekryddor eller vad som finns hemma har du också något enkelt och gott.

Att förgylla vardagen är roligt, viktigt och absolut nödvändigt. Äter gör man ju med alla sinnen.

2 kommentarer:

Xtian sa...

Gissa om vi gillar dig än mer efter såna här inlägg. Små tilltugg är livets eget "pricken över i". Och som du så ritkigt påpekar - hur lätt som helst att fixa.

/Redaktionen FastFoodLovers

Kinna sa...

Visste inte att det var så viktigt. Jag gör sån't hela tiden utan att tänka på det. Då ska det bli lite mer bloggande om det. I promise. Gillar dig med ska du veta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...