27 november, 2006

Fantastiska färger

En del mat ser för taskig ut och behöver piffas upp. Ett par burkar confit de canard har länge häckat i kylskåpet och nu var det dags att öppna dem. Ankan lagas i sitt eget fett i timmar och är hur mör som helst. Som bjudmat ser den mycket suspekt ut badande i fett men smakar himmelskt.

I kylskåpet fanns morötter i olika färger, röd, vit och lila. Morötterna skalades och strimlades fint, julienne som det heter. Ett par palsternackor rönte samma öde. Morötter och palsternacka stektes i lite smör. Frysta sparrisar skars på snedden i 2-3 delar och koktes lätt. Sedan lades en bädd med olikfärgade stekta grönsaker och sparris ovanpå, upp på serveringsfatet med ankan bredvid. Rätten blev hur fin som helst. En färgklick i november helt enkelt. Bildbevis saknas. Man kan ju inte vara hur nördig som helst när man har gäster. =)

1 kommentar:

Nässelblom & choklad sa...

Skrev egentligen en kommentar på Elsas pepparkakor, men den kom aldrig med. Jag tyckte att det var en härlig bild du målade upp.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...