05 september, 2006

Inget nytt under solen

Annorlunda struktur och tugg- motstånd har den här kakan då den innehåller kokos. Fatet som den ligger på är vackert, aningens slitet och relativt gammalt fat som påminner mycket om nytillverkade som går att köpa på bl a NK i Stockkholm. Som synes, allting går igen, snygg design och god smak. Inget nytt under solen.

Äppelkaka (Astrid i Hällesta)
2 små ägg
1 ½ dl socker
1 ½ dl kall mjölk
50 g margarin
3 dl mjöl
1 ½ dl kokos
1 tsk bakpulver
3 äpplen
socker
kanel

Vispa ägg och socker. Sikta ner mjöl blandat med bakpulver. Tillsätt mjölk och smält margarin. Rör ner kokos. Häll smeten i en smord och bröad form, 25 cm i diameter. Lägg tätt med äppelskivor i krans ovanpå kakan. Socker och kanel strös på. Grädda i 175°C ca 25-30 minuter, tills kakan släpper i kanterna.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...