21 augusti, 2006

Liten men naggande god

Kärt barn har många namn. Vanilj-, bakpulver- eller kardemummaskorpor. Pappas, mammas och mitt namn på godsaken. God är den och uppenbarligen har vi alla våra smakassociationer till det lilla bakverket. Inte helt enkel att göra, men resultatet är mödan värd. Med bakpulverdeg ska man vara ytterst lätt på handen. Bearbeta degen så lite som möjligt. Ät skorpan som den är eller varför inte förgylla en nypon-eller sagosoppa med en fjäderlätt munsbit?

Kardemumma skorpor
(100 större eller 160 små)
300 g margarin
1 dl socker
3 dl mjölk
4 tsk bakpulver
10-11 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 msk kardemumma

Rör socker och margarin, rör ner mjölk, tillsätt bakpulver, mjöl, vanilj, kardemumma. Kavla ut hela degen till 2 cm tjocklek. Ta ut med mått ca 3 ½ cm i diameter eller forma till ca 50 bollar ca golvbollsstorlek. Grädda i 225°C i ca 8-9 min. Dela med en gaffel eller torka dem hela på 100°C i ugnen tills skorporna är helt torra.

1 kommentar:

Asfaltblomma sa...

Jättegott med kardemummaskorpor!
Tack för receptet, skall prova dem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...