03 juli, 2006

Latmansmat på sjön

När sambon föreslår helgmeny på sjön protesterar jag inte. Sill ena dagen och sk Mallorca tallrik den andra. Båda sakerna äts ofta hos oss på sommaren. Mest att öppna burkar eller ha med sig bekväm förberedd mat gäller både på landet, båt och klippor. Själv har jag aldrig varit på Mallis men svärfar har tagit med sig inspirationen hem från en semesterresa. Tallriken kan varieras i det oändliga och ser ut så här:

Mallorcatallrik
(2 pers)
8 salladsblad
2 tomater
½ gurka
1 röd lök
2 hårdkokta ägg
1 burk tonfisk i vatten
1 burk musslor
svarta oliver
olivolja
salt
peppar

Skölj salladsblad och fördela på tallrikarna. Skiva tomat, gurka och lök. Lägg först ut tomaterna runtom, gurkan emellan. Fördela tonfisk och musslor i mitten av tallrikarna. Garnera med ägg, rödlök, oliver. Ett glas vitt vin och gott bröd är inte fel att ha till.

2 kommentarer:

Xtian sa...

Lustigt... en "Mallorcatallrik" är ju precis det man åt på strandpromenaden i Fuengirola tidigt 90-tal. Fräscht, svalkande i sommarhettan, matigt och lite "bukfylla" efter lekar på stranden ich cerveza i sanden.

Coolt. Får bli en sån i sommar.

Kinna sa...

Känns som en lucka i erfarenheterna att inte ha varit där. Tänk att den känns igen fast den är rekonstruerad ur minnet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...