07 juli, 2006

Klassiskt grilltillbehör - coleslaw

Blev sugen på coleslaw häromkvällen då sommarkålen är mjäl och fin. Bläddrade i mina kokböcker efter ett lämpligt recept. Knappt någonstand fanns en beskrivning och ändå har jag vid det här laget över 100 kokböcker. Hittade till sist en ganska diffus sak och när jag tänkte efter behöver det inte vara mer komplicerat än så här:

strimla vitkål fint, t ex med osthyvel
häll kokande vatten över kålen för att slaka den
blanda med majonnäs
smaka eventuellt av med salt
Själv blandade jag upp med lite turkisk yoghurt för att få den mindre fet.

Vill du ha ett mera ingående recept hittade jag ett på den här sajten som verkar bra.

2 kommentarer:

Brazilian Linda sa...

Hej Kinna!
Ta du det lugnt och njut så mkt du kan utav den svenska sommaren! :)
Här är kallt, ja idag är det varmt men det är faktiskt vinter annars. Jag ska ta och skaffa mig en hängmatta jag med, vi har redan krokar till det, fattas bara mattan :)

Att göra egen majjo är ju jättegott o enkelt, jag hade lite dille på Aioli ett tag men sen slutade jag för såå nyttigt att äta det hela tiden är det ju inte :)

Om du gillar majs så kanske majsglassen kan vara svalakande en varm dag? :)
ha det så bra!

Kinna sa...

Majsglssen på din sida verkade kul och glassmaskinen ska åka med på semestern. Nu är det hängmatta som gäller för oss också och i har en som kommer från dina breddgrader. Det sägs att de är de bästa att ligga i.
Egen majonnäs brukar jag göra på måfå, därför måste jag mäta och skriva ner vad det är jag gör exakt innan jag delar det med andra. Må gott Linda!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...