28 juli, 2006

Ansjovislåda

En riktig liten goding som vi redan gjort ett par gånger då vi är passionerade ansjovis- älskare. Vi gillar också att använda rester av potatis på annat sätt än att steka dem.

Ansjovislåda (Märtha)
(4 pers)
8-10 ansjovisar
4 medelstora kokta kalla potatisar
4 tomater
2 hårdkokta ägg
2 msk gräslök
2 msk margarin
1 ½ dl grädde

Skär potatisarna i tunna skivor. Tomaterna och äggen skärs i skivor. Klipp gräslöken fint. Varva potatis, tomater, ansjovis, ägg och gräslök i en smord, eldfast form. Låt första och sista varvet vara potatis. Lägg på några smörklickar, häll över grädden. Grädda i 250°C i 20 min, tills lådan fått färg.

3 kommentarer:

Ilva sa...

Det har later gott Kinna!

Qi sa...

Den ser verkligen god ut... Ofta har man ju de ingredienserna hemma.

Kinna sa...

Det är gott! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...