15 juni, 2006

Sommarmat av det som finns hemma

Lata dagar då matlagning ska vara minimal letar jag i gömmor efter idéer och skåpen efter lämpliga ingredienser. Den här gången blev det en enkel couscoussallad med ett par smakrika korvar ur frysen. Salladen går att variera med det som finns hemma. Just den här fick mycket grön färg av den finskurna salladen och mycket smak av en dressing. Se salladsreceptet som en skiss för din egen fantasi och lägg i vad du själv tycker är gott. ;-)

Couscous sallad
2 personer
1 dl okokt couscous
3-4 cocktailtomater
Isberssallad fint skuren
tärnad gurka
lite lök (gul, röd, schalotten, det som finns hemma)
god olivolja
dragonvinäger* eller citronsaft
salt
peppar

Anrätta couscous enligt anvisningar på förpackningen, låt svalna, skär tomaterna i halvor, strimla salladen fint, tärna gurkan, blanda ihop vinägern och häll över salladen, smaka av.
Stek korvarna och arrangera maten på tallrikar.

* Dragonvinäger gör du egen genom att sticka ner en kvist dragon i en vitvinvinägerflaska och låta stå några veckor.

3 kommentarer:

Helena sa...

Så lustigt! Väldigt likt min quinoa-sallad, precis som du skrev! =) Det ser gott ut!

Helena sa...

Det är Ragazze-Helena som har postat kommentaren, alltså! ;-)

Kinna sa...

Din såg också god ut. ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...